Kellomaailma on tänään hälinässä kahden uuden Explorer-kokoelman ja uuden Explorer II:n julkaisun myötä. Monet arvelivat, että ikoninen Adventurer-työkalukello saattaisi saada päivityksen, koska tänä vuonna tulee samalla kuluneeksi 50 vuotta Explorer II -kokoelmasta. Tämä pysyi kuitenkin mysteerinä tähän aamuun asti, jolloin Rolex paljasti uusimman tarjouksensa kellonäytöksessä. Yllättäen Explorer-sarjassa on kaksisävyinen viimeistely ja pienempi kotelokoko, kun taas Explorer II -mallissa on nyt 3285-liike ja joitain esteettisiä päivityksiä.
Explorer on yksi Rolexin aliarvostetuimmista malleista. Vaikka kaikissa Submarinerissa, GMT Masterissa ja Daytonassa on pyöritettävät kehykset ja komplikaatiot, Explorer pitää asian yksinkertaisena, sillä siinä on vain ajan valitsin ja tyylikäs kehys. Juuri tämä elegantti yksinkertaisuus ja monipuolisuus arkikellona on houkutellut monia keräilijöitä Explorer-kokoelmaan.
Uuden malliston lanseerauksen myötä 3230-liikkeet on integroitu, mikä jäljittelee vuonna 2020 julkaistua Rolexia. Siinä on tuotemerkin patentoitu Chronergy-pakoputki tehokkaammalla luurankorakenteella ja antimagneettisella nikkeli-fosforimateriaalilla. Kone tarjoaa myös suuremman, jopa 70 tunnin tehoreservin, ja siinä on jo todistettu paramagneettinen sininen Parachrom-hiusjousi ja Paraflex iskunvaimennin.
Surullisen karu vuorikiipeilijän työkalu on esitetty hieman hienostuneemmalla muotoilulla, jossa on kiillotettu kultainen kehys, kruunu ja keskilenkki. Kulta koristaa myös lakattua kellotaulua kultareunaisilla tuntimerkeillä ja kultaisilla osoittimilla. Siinä on myös pienempi 36 mm:n kotelo ja 3230:n ikuinen liike.
Explorer on kehitetty vuorikiipeilyä ja muuta karua maastoa varten, mutta Explorer II:n markkinarako on luolien tutkimisessa ja muissa seikkailuissa pimeissä ympäristöissä, joissa käyttäjä ei välttämättä näe päivänvaloa moneen päivään. Sen tunnusomaisia ominaisuuksia ovat kiinteä 24 tunnin kehys ja koordinoivat nuolisäätimet kellotaulussa, joita voidaan käyttää ajan seuraamiseen aamulla ja iltapäivällä. Jos Explorer II olisi ollut uudempi malli, myös nuolisäätimet olisivat olleet erilliset, mikä olisi muuttanut sen GMT-kelloksi, joka voisi seurata toista aikavyöhykettä.
Vasta nyt koteloa on parannettu sisältämään ohuemmat ja vähemmän paksut korvakkeet, joiden epäilemme voivan vaikuttaa kellon yleiseen istuvuuteen. Tämä on kuitenkin tuntematon, kunnes saamme käsiimme itse kellon. Uusi korvakkeen muotoilu ei ole yllättävää, sillä fake Rolex näyttää omaksuneen ohuemman profiilin monissa uusissa tarjouksissaan.