Rolex GMT-Masterin suunnittelun yksityiskohdista kellon kehys on erottuvin. GMT-Masterissa on 24 tunnin merkinnät ja mahdollisuus kiertää molempiin suuntiin. Sen reunat ovat tärkeä osa kellon useiden aikavyöhykkeiden näyttämistä. Kehysmuotoilun toiminnallisuuden lisäksi se vaikuttaa myös valtavasti Rolex GMT Maestron tyyliin – varsinkin kun se on kaksisävyisessä värimaailmassa.
Vaikka GMT-Master-kehyksen perusilme on pysynyt suhteellisen muuttumattomana viimeisten kuuden vuosikymmenen aikana, käytettyihin materiaaleihin on tapahtunut ratkaisevia muutoksia. Rolex on vuosikymmenien aikana valmistanut valikoiman erilaisia kehyksiä GMT-Masterille. On käytetty erilaisia materiaaleja – bakeliittia, alumiinia, Cerachromia ja arvokkaita helmiä – ja nämä GMT-kehykset on toimitettu useilla eri väreillä.
Kun Rolex esitteli ensimmäisen GMT-Masterin 1950-luvun puolivälissä, kellossa oli kaksisuuntainen pyörivä kehys, jossa oli kaksisävyinen Bakelite-insertti, jossa oli radiumin valomerkinnät. Bakeliitti oli maailman ensimmäinen täysin synteettinen muovi, joka oli kevyt, melko kestävä ja helppo muovata moniin eri muotoihin.
Ottaen huomioon nämä hämmästyttävät muodot, Bakeliittia pidettiin alun perin hyvänä materiaalivalinnana GMT-Master -kellon kehyssivulle. Pian oli kuitenkin ilmeistä, että bakeliitti oli liian hauras ja jolla oli taipumus murtua – ja siihen upotetut radioaktiiviset hehkuvat numerot aiheuttivat myös potentiaalisen terveysriskin.
Siksi Rolex vaihtoi ei-valaiseviin alumiiniseinälevyihin myöhemmille GMT-Master 6542 -malleille 1950-luvun lopulla. Lisäksi Rolex-palvelukeskukset korvaavat tyypillisesti myös vahingoittuneet Bakelite-kehykset alumiinirenkailla. Tämän seurauksena on vaikea löytää vanhaa Rolex GMT-Master 6542: ta alkuperäisellä Bakelite-kehyksellään, ja monissa jäljellä olevissa alkuperäisissä Bakelite-insertissä on ilmeisiä kulumisen tai vaurion merkkejä.
Rolex valmisti kaksi erilaista bakeliittilevyä GMT-Master-viitteelle. 6542. Ruostumattomasta teräksestä valmistetuille malleille oli kaksivärinen sininen ja punainen versio, myöhemmin lempinimeltään ”Pepsi” kehys. Legendan mukaan Rolex valitsi värien erottamisen helpottaakseen lentäjien erottamista päivästä ja yöstä – punainen osa on päivä ja sininen osa yö. Toiset kuitenkin väittävät, että sen kaksivärinen ulkonäkö on suunniteltu vastaamaan asenneindikaattoreita, jotka asennettiin eri lentokoneisiin tuolloin. Joko niin, erotettuja värejä pidetään nyt yhtenä Rolexin GMT-Master-linjan määrittävistä ominaisuuksista.